PV Magazine: Kiinan markkina ei tuota pettymystä 2017

PV Magazine kysyi viime kuussa Shanghaissa pidetyillä aurinkosähkömessuilla alan asiantuntijoilta, mitä odottaa Kiinalta tänä vuonna. Video kertoo asiasta.

Kiinan aurinkosähkömarkkina on maailman ylivoimaisesti suurin ja sen kehittyminen vaikuttaa koko alan teollisuuteen. Missään tämä ei näkynyt niin selvästi kuin SNEC-messuilla Shanghaissa, missä kysymys Kiinan suunnitelluista asennuksista vuonna 2017 oli kuumana kaikkien huulilla.

Messuilla PV Magazine käytti tilaisuutta hyväkseen ja puhui alan johtavien asiantuntijoiden kanssa odotuksista Kiinan suhteen tänä vuonna.

Analyytikoiden odotukset vaihtelevat edelleen, kun jotkin odottavat pientä laskua noin 30 gigawattiin (GW) verrattuna vuonna 2016 asennettuun 34 GW:iin ja toiset odottavat kasvun jatkuvan maailman johtavassa aurinkosähkömaassa.

Jonkinlaista yhteisymmärrystä on siitä, että tähän mennessä nähtyjen valtavien maa-asennusprojektien rinnalla tullaan näkemään muitakin toteutuksia. Uusissa malleissa aurinkosähköä yhdistetään maatalouteen sekä kalanviljelylaitoksiin, ja kattoasennuksien määrä saattaa kasvaa merkittävästi vuonna 2017.

Jouko Lampila | Lähde: PV Magazine