750 MW aurinkosähkön tarjouskilpailu Intiassa toi 10-kertaisesti tarjouksia

Eräs uusimmista tarjouskilpailuista Intiassa toi massiivisen palautteen projektien kehittäjiltä, kertoo CleanTechies-julkaisu.

Rewa-aurinkosähköpuiston 750 megawatin (MW) tarjouskilpailu on houkuttanut monet johtavat projektitalot Intiasta ja maailmalta antamaan tarjouksia. Kaikkiaan 20 tahoa on antanut tarjoukset, joiden yhteenlaskettu määrä yltää 7 500 megawattiin eli kymmenkertaisesti yli pyydetyn.

Aurinkopuisto tullaan rakentamaan kolmessa vaiheessa, 250 MW kukin. Toteutuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan luokkaa 1 500 hehtaaria. Ensimmäisen vaiheen odotetaan aloittavan energiantuotantonsa kesäkuussa 2017 ja koko kapasiteetin on tarkoitus olla käytössä joulukuussa 2017.

Kahdestakymmenestä tarjoajasta kolme on valmiita toteuttamaan projektin kaikki kolme vaihetta: ReNew Power on yksi Intian johtavia uusiutuvan energian rakentajia, jonka taustalla on Goldman Sachs; SBG Cleantech on Bharti Enterprises -yhtiön, SoftBankin ja Foxconnin yhteisyritys, sekä Enel Power ja Anadi Group, Intian suurimman aurinkoenergiaprojektin operaattori. Nämä kukin tarjoutuivat rakentamaan koko 750 MW kokonaisuuden.

Intian aurinkosähköistämisessä tuntuu olevan nyt iso vaihde päällä, mikä maan valtavan väestömäärän ja nopean kehittymisen vuoksi on myös välttämätöntä. Osa maineikkaista intialaisista ja kansainvälisistä tarjoajista tarjosi 500 megawatin osuutta kokonaisuudesta ja muut 250 MW osuutta.

Noin kolmannes suunnitellusta kapasiteetista on jo varattu Delhi Rail Metro Corporationille (DMRC) ja loppu tullaan nimeämään projektin sijoituspaikan, Madhya Pradesh -osavaltion verkkoyhtiöille. International Finance Corporation (IFC), joka on osa Maailmanpankkia ja tukee yksityisen sektorin sijoituksia kehitysmaihin, rahoittaa projektin.

Jouko Lampila | Lähde: CleanTechies | Otsikkokuvassa Charanka Solar Park Gujaratissa