Vaasa EnergyWeek starttaa tänään

Vuoden merkittävin energia-alan kokoontuminen käynnistyy tänään kaupungintalon tiiviissä tunnelmassa Vaasassa.

Vaasa EnergyWeek on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa Vaasan energiaklusterin toimijat ja kaikki alan ihmiset ympäri Suomea ja runsaasti alan väkeä ulkomailta kokoontuu tapaamaan, vaihtamaan ajatuksia ja kuulemaan lukuisia ajankohtaisia esityksiä seminaareissa. Lisäksi viikkoon on satu sovitettua peräti neljä eri näyttelyä.

Tapahtuma avataan tänään klo 12 ja avajaispuheessaan kaupunginjohtaja Tomas Häyry puhuu uskalluksesta ajatella isosti. Aiheena hänellä on tietysti Teslan Gigafactory, jota Vaasa pyrkii saamaan alueelleen. Seuraavana puhuu ministeri Kai Mykkänen energia-alan tulevaisuudesta Suomessa ja hänen jälkeensä monet muut arvovaltaiset asiantuntijat.

Maanantai on vielä verryttelypäivä, jolloin avausseminaari päättyy jo klo 16 jälkeen. Tiistaina ja keskiviikkona kaupungintalon intiimissä ympäristössä toimii Vaasa Wind Exchange & Solar -näyttely ja sen rinnalla monipuolinen seminaariohjelma.

Torstaina vuorossa on Vaasa Gas Exchange -näyttely ja -seminaari, jossa puhutaan maakaasusta ja biokaasusta ratkaisuna siirtyä kivihiilestä ja öljystä puhtaampiin energianlähteisiin. Perjantaina viikon ohjelman päättää Energy & Buildings -näyttely ja -seminaari.

Vaasa EnergyWeekin tapahtumille on merkillepantavaa, että seminaareihin ja näyttelyihin saa osallistua maksutta. Yleensä olemme saaneet tottua useiden satojen eurojen kynnysrahoihin yhdenkin päivän seminaareissa. Vaasan tapahtuman takana ovat mm. Vaasan kaupunki, Vaasan seudun kehitysyhtiö Vasek ja Pohjanmaan kauppakamari. Tapahtumaa tukevat Vaasan alueen energiaklusterin yritykset.

Vielä ehdit mukaan! Tarkempaa tietoa tapahtumasta: http://energyvaasa.vaasanseutu.fi/energyweek/

Jouko Lampila | Lähde: Vasek