Espoon energiaremontti toteutuu yhteistyöllä

Espoon energiaremontti toteutuu yhteistyöllä

Espoon Otaniemessä kokoonnutaan keskiviikkona 31. toukokuuta energiakysymysten äärelle. Suomi ja Espoo yhtenä sen edelläkävijänä remontoi energiatuotantoa vähentääkseen ilmastopäästönsä murto-osaan nykyisestä.

Espoossa tavoitteena on muun muassa, että kaukolämmön tuotanto on hiilivapaata vuoteen 2030 mennessä ja asukaskohtaiset päästöt pienenevät entisestään merkittävästi.

Toimet ilmastomuutoksen tehokkaaseen hillitsemiseen ovat yhteisiä, niitä ei toteuta yksi kaupunki, yksi seutu vaan se tehdään yhdessä yritysten ja kuluttajien kanssa, laajalla rintamalla.

abd56e96-c2a9-4957-b6b8-c2965c485d90-w_960Tulevaisuuden energiaa Espooseen 2.0 -tilaisuudessa keskustellaan energiayhteistyön mahdollisuuksista ja toteutuksesta. Mukaan toivotaan yrityksiä, joille energiaremontti tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai joiden toiminnassa energiaratkaisut jo ovat ydintoimintaa sekä yhteisöjä, aktiiveja kaupunkilaisia, joiden valinnat ovat avainasemassa.

Tilaisuudessa kuullaan ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsenkatsaus hiilivapaaseen kehitykseen ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelännäkemyksiä kaupungista kestävän kasvun polulla. Mukana ovat myös Hiilivapaa Espoo kampanjakoordinaattori Hanna Hakko ja tutkijatohtori Mikko JalasAalto-yliopistosta. Energiayhteistyön näkökulmaa ja tilannetta valottavat kehitysjohtaja Niko Wirgentius Fortumilta ja kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala Espoon kaupungilta.

Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa https://www.facebook.com/hiilivapaasuomi. Aiheen ja tilaisuuden tunnisteita ovat #ilmastoEspoo #kestäväEspoo #jointhechange.

Tulevaisuuden energiaa Espooseen 2.0 ke 31.5.2017 klo 17.30 – 19.30 Stage, Design Factory, Betonimiehenkuja 5 C, Espoo

Jouko Lampila | Lähde: Espoon kaupunki