Nesteen kinkkutemppu onnistui yli odotusten

Nesteen kinkkutemppu onnistui yli odotusten

Tavoitteena oli 100 000 kinkun rasvat, mutta yli 145 000 kotitaloutta kierrätti kinkun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi.

– Vuosi sitten ensimmäistä kertaa tehtyyn Kinkkutemppuun osallistui 40 000 kotitaloutta, mikä oli meille myönteinen yllätys. Tänä vuonna asetimme tavoitteeksi saada 100 000 kotitalouden paistinrasvat kiertoon ja mielestämme tavoite oli korkea. Oli todellinen suuryllätys, että tavoite ylittyi reippaasti! Se todistaa, että suomalaiset kokevat kierrättämisen tärkeäksi asiaksi ja sen eteen ollaan valmiita näkemään myös vaivaa, iloitsee Nesteen viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Osmo Kammonen.

Jäterasvoista uusiutuvaa dieseliä

Neste valmistaa joulukinkkujen paistinrasvasta uusiutuvaa Neste MY -dieseliä, joka vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90%.

Kinkkutemppuun osallistuminen oli menneenä jouluna entistä helpompaa, sillä keräysastioita oli eri puolilla Suomea noin 150. Monin paikoin keräysastiat olivat lähes täysinäisiä. Kinkkutemppu sai ihmiset liikkeelle sankoin joukoin ympäri maan, mutta ahkerimmin rasvapurkkeja täytettiin Salossa.

– Kampanjan alussa lupasimme lahjoittaa Hope ry:lle 20 000 euroa vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen, jos 100 000 kotitaloutta osallistuu keräykseen. Koska tavoite ylittyi reippaasti, päätimme korottaa myös lahjoitussumman 25 000 euroon. Suuri kiitos kaikille suomalaisille, jotka ottivat osaa tähän yhteiseen kiertotaloustempaukseen, kiittää Kammonen.

Monta kierrosta maailman ympäri

Kinkuista kertyi rasvaa lähes 44 000 kiloa ja siitä määrästä Neste valmistaa arviolta 40 000 litraa dieseliä. Henkilöautolla saisi ajaa noin 14 kertaa maapallon ympäri tuolla polttoainemäärällä.

125495

Kinkkutemppu on luonnollisesti symbolinen kampanja, jonka tarkoituksena on saada kuluttajat entistä paremmin ymmärtämään kierrätyksen monet mahdollisuudet. Neste on maailman suurin jäterasvojen ostaja ja uusiutuvan dieselin valmistaja. Yhtiön jalostamoilla Porvoossa, Rotterdamissa ja Singaporessa valmistetaan yhteensä noin kolme miljardia litraa uusiutuvaa dieseliä. Määrä riittäisi täyttämään 30 JÄTTITANKKERIN (Tiiskeri, Enskeri) lastia ja Suomen kinkkurasvoilla katetaan runsas 0,001 prosenttia tuosta määrästä.

Lisää jakelupisteitä tilauksessa

Tärkeää Nesteen uusiutuvassa dieselissä on, että se sopii suoraan käytettäväksi kaikissa dieselajoneuvoissa. Mitään muutoksia tai uudelleen säätämistä ei tarvita.

Neste MY -dieseliä on saatavana muutamilta Neste-asemilta pääkaupunkiseudulla, yhdeltä asemalta Turussa ja Tampereella sekä muutamilta raskaan liikenteen asemilta Etelä-Suomen pääväylien varrella.

Myös Kestävä Energiatalous siirtyi AUTOILUSSAAN vuosi sitten käyttämään uusiutuvaa dieseliä, kun Neste toi tuotteen saataville. Etelä-Savossa toimivalle yritykselle polttoaineen saatavuus tuottaa hiukan haasteita, mutta parin jerry-kannun avulla vuoden aikana on tarvinnut tankata muuta dieseliä vain yhden kerran.