Suuri aurinkosähköpuisto käyttöön Loimaalla

Suuri aurinkosähköpuisto käyttöön Loimaalla

Loimaan Hulmin teollisuusalueelle on avattu yksi Suomen suurimmista aurinkopuistoista.

Puiston 2400 paneelista suurin osa on jo vuokrattu yrityksille ja yksityisille henkilöille. Suurimmat käyttäjät ovat Loimaan kaupunki ja Loimaan kaukolämpö Oy.

Loimaalle rakennetussa aurinkopuistossa on 2400 paneelia ja sen pinta-ala on 2,4 hehtaaria. Laitoksen vuotuiseksi sähköntuotoksi arvioidaan noin 750 megawattituntia, mikä vastaa noin 50 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Sallila Energian energiapäällikkö Raimo Prusin mukaan aurinkosähkövoimalan rakentaminen oli enen kaikkea periaatekysymys.

– Haluamme olla mukana uusiutuvan energian käyttöönotossa ja sen käytön edistämisessä, kertoo Prusi Ylelle. – Kyllähän näistä aurinkopaneeleista saatava sähkön arvo on huono tällä hetkellä, mutta käsitys on, että sähkön hinta tulee nousemaan.

– Mutta kyse onkin ennen kaikkea periaatteesta, haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden lähteä mukaan uusiutuvan energian tuottamiseen.

Aurinkosähköstä imagohyötyjä

– Me vuokraamme paneeleita heidän käyttöönsä, ja he saavat paneelin tuottaman sähkön hyödykseen, kertoo Prusi.

Prusin mukaan monet yritykset haluavat olla aurinkoenergian ja uusiutuvan energian edelläkävijöitä.

– Yritykset haluavat olla mukana uusiutuvassa energiassa imagosyistä, ja sitä voi käyttää markkinointiin.

20160803_100041_low

Voimalan aurinkopaneelit on toimittanut Salossa toimiva aurinkopaneelitehdas SaloSolar. Laitoksen takaisinmaksuajaksi on laskettu nykyisellä sähkön hinnalla 15 vuotta ja sen käyttöikä on arviolta 30 vuotta.

Jouko Lampila | Lähde: Sallila Energia ja Yle | Kuvat: Sallila Energia