Ruotsalainen sähköauto-startup saa yli miljoona euroa joukkorahoitusta

Ruotsalainen Uniti on saanut päätökseen joukkorahoituskampanjansa ja saanut sitoumukset noin 1,2 miljoonan euron sijoituksista yhtiöön.

Unitin tavoitteena on rakentaa pieni sähköauto, jonka tavoitehinta on noin 20 000 euroa. Autoon on tarkoitus sisällyttää myös itsenäisen ajamisen ominaisuuksia.

570 joukkorahoittajaa

Uniti kertoo saaneensa 45 maasta 570 rahoittajaa, iältään 18-85 vuotta. Joukkorahoitus on aina jossain määrin riskialtista ja kun kysymyksessä on hyvin monimutkainen ja pääomaa vaativa tuote kuten auto, on riski ehkä vielä suurempi. Uniti näyttää ainakin olevan hyvin avoin kehitysprojektinsa etenemisestä.

Uniti on asettanut projektin kaksi kehitysinsinööriä, Albin Wilsonin ja Isak Monrad-Aasin, esittelemään projektia ”kaiken paljastavassa” YouTube-sarjassa. Wilson kertoo:

”Se on ennennäkemätöntä. Haluamme näyttää, mitä todella tapahtuu verhojen takana tässä startup-yhtiössämme. Haluamme kannustaa ihmisiä osallistumaan sosiaalisessa mediassa asiamme edistämiseen ja tuottamaan Euroopalle hyviä uutisia.”

Hauska 6 minuutin video

Näin myös Kestävä Energiatalous innostui asiasta, josta ensimmäinen jakso on katsottavissa oheisessa kuuden minuutin videossa. Unitin tavoitteena on julkistaa täydellinen prototyyppi konseptiautostaan vuoden 2017 aikana.

Jouko Lampila | Lähde: Uniti Sweden