Savo-Solarille on myönnetty Tekesin projektirahoitusta

Savo-Solarille on myönnetty Tekesin projektirahoitusta

Savo-Solarin projekti uudenlaisen aurinkolämpökeräimen kehittämiseksi on hyväksytty Tekesin rahoitustuen piiriin. Rahoitus on osa valtion cleantech-toimialaa koskevia keihäänkärkihankkeita.

Savo-Solarin tavoitteena projektissa on kehittää uutta liiketoimintaa ja tuotantoprosesseja, joiden ansiosta yhtiö pystyy laajentamaan markkina-aluettaan ja toimittamaan keräinkenttiä erittäin suuriin, megaluokan projekteihin. Suuret aurinkolämpökentät osana kaukolämmitystä tulevat yleistymään ja yksi esimerkki tästä on Itävallan Graziin suunniteltu 450 000 m2:n kenttä, jonka rakentamiskustannukset ovat noin 180 miljoonaa euroa.

Savo-Solarin projektissa kehitetään suuriin aurinkolämpökenttiin sopivaa energiatehokasta keräintä. Tavoitteena on innovoida keräinratkaisu, jota voidaan valmistaa sarjatuotantona ja joka minimoi logistiikkakustannukset. Lisäksi keräinten asennuksen tulee olla edullista ja joustavaa. Projektin tavoitteet ovat Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia.

Projekti kestää vuoden 2018 loppuun asti ja sen kokonaisbudjetti on 706 000 euroa. Tekes on myöntänyt projektitukena enimmillään 494 000 euron lainan, jonka korko on tällä hetkellä 1 %. Laina-aika on seitsemän vuotta, josta kolme ensimmäistä vuotta ovat lyhennysvapaita.

Jouko Lampila | Lähde: Savo-Solar