Fortum rakentaa sähköautojen suurteholatausverkkoa Pohjoismaihin

Latausverkosto tarjoaa latausmahdollisuuden uusille sähköautomalleille, joiden toimintamatka on yli 300 kilometriä ja joita voidaan ladata aikaisempaa nopeammin.

Fortum Charge & Drive rakentaa sähköautojen suurteholatausverkon (150–300 kW) Oslon, Tukholman ja Helsingin välille. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2018 aikana markkinoille tulevilla uusilla sähköautomalleilla voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

Suurteholatausasemat mahdollistavat lataamisen 150–350 kilowatin teholla, ja niitä voivat käyttää kaikki yleisimmät sähköautomallit. Suurteholatausverkoston rakentaminen on ensimmäinen askel uuden sukupolven sähköautojen sisältämän teknologian täysimääräisessä hyödyntämisessä ja pitkien ajomatkojen mahdollistamisessa. Ensimmäinen uusista suurteholatausasemista valmistuu vuoden 2017 aikana.

Fortum Charge & Drivellä on laaja kokemus latausasemien asentamisesta ja latausverkkojen operoinnista. Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 100 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.

Fortumilla on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia (50 kW). Suomessa latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on 50 kilowatin pikalatausasemia. Fortumin ja sen yhteistyökumppaneiden latauspisteitä on erilaisissa paikoissa parkkihalleista moottoriteiden varsille. Charge & Drive hakee aktiivisesti lisää yhteistyökumppaneita ja -verkostoja Euroopan alueella.

– Nyt on oikea aika nostaa Charge & Drive -latausverkosto uudelle tasolle, jotta asiakkaamme pääsevät täysillä nauttimaan sähköautojen tarjoamista eduista, kertoo kehitysjohtaja Rami Syväri Fortum Charge & Drivestä. – Charge & Drive -projekti käynnistyi vuonna 2010. Tavoitteenamme oli rakentaa pikalatausasemien verkosto pohjoismaisten pääkaupunkien välille. Nyt haluamme tehdä saman suurteholatausasemien avulla.

Jouko Lampila | Lähde: Fortum