Edelläkävijöillä on nyt mahdollisuus hankkia kotiakku aurinkosähkön rinnalle

Edelläkävijöillä on nyt mahdollisuus hankkia kotiakku aurinkosähkön rinnalle

Naps esitteli viikko sitten Messukeskuksen kevätmessuilla SonnenBatterie -kotiakun, joka sopii varastoimaan aurinkopaneelien tuottamaa energiaa pilvistä ja pimeää aikaa varten.

Kotiakut rakennetaan nykyään tyylikkäisiin kuoriin, joten ne sopivat valmistajien mielestä vaikka olohuoneen sisustukseksi. Yhtä hyvin kotiakut viihtyvät kuitenkin talon teknisessä tilassa.

Naps KotiAkku-järjestelmä perustuu saksalaiseen sonnenBatterie eco 8.0-akun ympärille, jonka sydän on paloturvallinen Sonyn litium-rauta-fosfaatti-akku. KotiAkku varastoi sähköä 4 – 16 kWh. Akun avulla voi optimoida vuorokautista aurinkosähkön kulutusta. Aurinkoiseen aikaan akuston voi ladata täyteen hämäräajan tarvetta tasaamaan. Talven pimeimpinä hetkinä akuston voi täyttää edullisella yösähköllä.

– KotiAkun myötä aurinkosähkön käytettävyys paranee merkittävästi. Saavutettavissa on siis säästöjä sähkön osto- ja siirtohinnoissa sekä energiaveroissa, mutta otimme KotiAkun valikoimaamme nyt ensisijaisesti edelläkävijöiden tarpeisiin. Ostopäätös perustuu toistaiseksi vielä enemmän ekologisiin kuin taloudellisiin arvoihin, kertoo Markus Andersén.

Järjestelmän käyttöikä on 20 vuotta ja täysi takuu 10 vuotta. Järjestelmä rakennetaan kohdekohtaisesti optimoiduin aurinkopaneelistoin ja vaihtosuuntaimin. KotiAkku voidaan yhdistää myös olemassa olevaan aurinkosähköjärjestelmään. SonnenBatterie-järjestelmään voi liittää sähkölaitteita Smart Plug -lisälaitteella, jolloin yksittäisten kodinkoneiden etäohjaaminen on mahdollista myös mobiilisovelluksen kautta. KotiAkku-ratkaisun hinnat kuluttajille lähtevät 4kWh kapasiteetilla noin 11.000 eurosta.

Vajaan kolmen minuutin video esittelee, miten SonnenBatterie asennetaan käyttöön.

Jouko Lampila | Lähde: Naps Solar Systems