Brittimarkkina kiinnostaa suuria sähköyhtiöitä

Fortum Charge & Drive ja Franklin Energy ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä autojen latauspalveluissa. Myös Vattenfall ja E.ON ovat aktiivisia Britanniassa.

Fortumin kanssa tehtävän yhteistyön myötä Franklin Energy voi tarjota asiakkailleen sähköautojen latauspalveluja Iso-Britanniassa ja hallinnoida kasvavaa latausverkostoaan.

Pilvipalvelulla lataamisen hallintaa

Franklin Energyn tavoitteena on Fortum Charge & Driven tarjoaman pilvipalvelun avulla laajentaa sähköautojen latausverkostoaan Iso-Britanniassa sekä kehittää palvelustaan entistäkin kilpailukykyisempi ja käyttäjäystävällisempi.

Fortum Charge & Drive -pilvipalvelun piiriin tulee Franklin Energyn olemassa olevat sähköautojen latauspisteet sekä tulevaisuudessa kaikki uudet latauspisteet. Franklinilla on latauspisteitä useilla paikkakunnilla Iso-Britanniassa, ja sen tarkoituksena on rakentaa merkittävä määrä uusia latauspisteitä sekä operoida muiden omistuksessa olevia pisteitä. Franklinin tavoitteena on, että vuoden 2017 loppuun mennessä jokaisesta Iso-Britannian suuremmasta kaupungista löytyy sähköautojen latauspiste.

Viime vuodet ovat osoittaneet, että sähköautojen latauspisteiden perustaminen ja operoiminen vaatii kehittyneitä ja luotettavia ratkaisuja sekä asiakaslähtöisiä käyttö- ja tukijärjestelmiä.

Vattenfallilta tuulisähköä yritysasiakkaille

Vattenfall alkaa myydä uusiutuvaa sähköä brittiläisille yritysasiakkaille. Tämä on ensimmäinen kerta kun Vattenfall tarjoaa sähköä yritysasiakkaille Iso-Britanniassa. Yhtiön mukaan tämän on tehnyt mahdolliseksi Vattenfallin investoinnit brittiläiseen tuulivoimaan vuodesta 2008 lähtien.

Vuonna 2008 Vattenfall hankki ensimmäisen 90 megawatin (MW) tuulipuiston ja on sittemmin investoinut Britanniaan lähes 3,5 miljardia euroa. Vuodesta 2018 lähtien yhtiö tulee hallinnoimaan yli yhden gigawatin tuulivoimakapasiteettia, mikä vastaa 650 000 keskimääräisen brittiläisen kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

E.ON rakentamaan aurinkoa ja varastointia

Saksalainen energiajätti E.ON puolestaan on hakeutumassa Britannian aurinkosähkö- ja varastointimarkkinoille, kertoo Renewable Energy World. Yhtiö esitteli tarjontaansa Brittiasiakkaille tällä viikolla.

E.ON Solar and Storage tulee tarjoamaan aurinkosähkö- ja varastointiratkaisujaan sekä nykyisille E.ON-asiakkaille että uusille. Kotitalouksien aurinko- ja varastointijärjestelmien hinnat lähtevät taktisesta 7 495 punnan eli vajaan 9 000 euron tasosta.

Yhtiö on avannut web-sivuston erityisesti aurinkoenergian tuotantoa ja varastointia varten sekä julkistanut appin, jota asiakkaat voivat hyödyntää järjestelmänsä yhteydessä. E.ONin app näyttää yhtiön toimittaman järjestelmän tuotanto-, varastointi- ja kulutustietoja. Yhtiön mukaan järjestelmät antavat asiakkaille mahdollisuuden säästää energialaskussaan jopa 30 prosenttia.

Jouko Lampila | Lähde: Fortum, Vattenfall ja E.ON