Enston Ari Virtanen luottaa aurinkoon ja sähköiseen tulevaisuuteen

Enston Ari Virtanen luottaa aurinkoon ja sähköiseen tulevaisuuteen

– Lopputulos on paljon helpompi ennustaa kuin matka sinne, sanoo toimitusjohtaja Virtanen. – Olisin kovin yllättynyt, jos lopputulos olisi jotakin muuta kuin lähes kokonaan aurinkoenergialla ja sähköllä toimiva maailman energiajärjestelmä.

Keskustelu Ari Virtasen kanssa herätti monia ajatuksia. Puhuimme uusiutuvasta energiasta, energiatehokkuudesta ja ilmastonmuutoksesta. Virtasella on vahvoja visioita tulevaisuudesta ja keinoja niiden toteuttamiseen. Mielenkiintoista ja stimuloivaa!

Liikkeelle megatrendeistä

Virtanen nimitettiin Enston toimitusjohtajaksi kaksi vuotta sitten. Tampereen teknillisestä korkeakoulusta valmistunut diplomi-insinööri opiskeli teollisuustaloutta ja tietotekniikkaa. Hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan erilaisissa johtotehtävissä kansainvälisissä yrityksissä, kuten Koneella, Elektrobitissä ja Nokialla.

– Ajattelen, että megatrendit ovat kuin tuuli. Voin asettaa purjeet oikein, että pääsen mahdollisimman hyvin eteenpäin, sanoo Virtanen. – Yritystoiminnassa arvot, kulttuuri ja toimintatapa ovat keskeiset asiat. Tänne tultuani käytimme monta kuukautta Enston strategian ja arvojen miettimiseen, jokainen sana on mietitty tarkasti. Luottamuspääoma, yhdessä menestyminen ja luovuus – ne ovat toimintamme kivijalka.

– Jokaisella yrityksellä pitää olla tarkoitus, pelkät eurot eivät riitä. Vierastan kuvailua, että haluamme olla sen ja sen kokoinen. Meidän visiomme on: parempaa elämää sähköllä. Meidän tuotteemme parantavat osaltaan elämisen laatua. Kolme liiketoiminta-aluettamme ovat älykäs sähkönjakelu, älykäs liikenne ja älykäs rakentaminen. Tavoitteet olemme asettaneet vuoteen 2020, sillä yhdessä vuodessa ei saa mitään valmiiksi, strategisen syklin pitää olla pidempi kuin yksi vuosi.

D800-73588-1280

Ari Virtanen esittelee Enston arvoja, jotka muodostavat yrityksen menestyksen kivijalan.

– Eettiset periaatteemme ovat kovat. Emme hyväksy tietoisesti mitään poikkeamia niistä. Nollatoleranssi on ehdoton, vaikka se sitten johtaisi menetyksiin liiketoimissa. Meillä on tuhansia kumppaneita ja voimme vaikuttaa positiivisesti myös heihin. Nyt ajatellaan yhä useammin, että kestävä kehitys on kilpailuetu. Tämä on meille loistava juttu!

Sähköllä lisää energiatehokkuutta

Sähköinen liikenne nousee ensimmäiseksi keskustelunaiheeksi. Se lisää energiatehokkuutta, koska sähköauto kulkee Virtasen mukaan kolminkertaisen matkan samalla energiamäärällä polttomoottoriautoon verrattuna. Sähköinen liikenne vähentää hiilidioksidi-, pienhiukkas- ja typen oksidien päästöjä, mikä on tärkeää erityisesti kaupunkien keskustoissa. Keskustaliikenne pitäisi Virtasen mielestä saada sähköiseksi mahdollisimman nopeasti.

– Verkko piti tehdä ennen ensimmäistä kännykkää ja sama koskee sähköautojen lataamista, sanoo pitkään Nokian verkkoliiketoiminnan parissa työskennellyt Virtanen. – Älykkääseen verkkoon liitetty älykäs latausjärjestelmä tekee mahdolliseksi uusiutuvan energian paremman hyödyntämisen.

– Liiketoimintamallit muuttuvat, kun sähkö tulee usein jonkin muun asian kylkiäisenä. Se saattaa kuulua pysäköinnin hintaan tai sitä saa kauppakeskuksen bonuskortilla. Sähköä riittää – se on pois pöydältä – mutta tarvitsemme älykkään latausinfran. Kaikkia autoja ei ole järkeä ladata samalla hetkellä. Nyt sanomme: lataa välittömästi. Sen sijaan voisimme sanoa: lataa huomisaamuun mennessä 150 km ajoa varten mahdollisimman halvalla.

Kehitys huomioitava rakentamisessa

Älykäs sähköverkko on Virtasen mielestä energiatehokkuuden perusedellytys. Älykäs verkko voi esimerkiksi ohjata sähkölämmitystä ja muita kulutuskohteita hetkellisesti päälle ja pois tilanteen mukaan. Kaksisuuntainen verkko puolestaan antaa mahdollisuuden hyödyntää hajautettua tuotantoa ja sähköautojen akut tulevat olemaan valtava energiavarasto. Ne voivat toimia nopeana säätötehona tai -kuormana.

– Kun rakennetaan, pitäisi ottaa paremmin huomioon nähtävissä oleva kehitys, jatkaa Virtanen. – Uuden rakennuksen elinkaaren aikana tulevaisuudessa tulee olemaan vain sähköautoja. Kaavoituksessa pitäisi huomioida aurinkosähkön tuotanto rakennusten katon lappeiden suuntaamisessa.

Rakennusmääräysten energiakertoimet saavat Virtaselta kritiikkiä. Kaksi identtistä taloa saavat lämmitysenergiansa samasta CHP-laitoksesta, toinen käyttää sähköä, toinen kaukolämpöä. Miksi toisen talon kerroin on 1,2 ja toisen 0,5? Ja öljylämmityksen kerroin on yksi! Sähkölämmitys pitäisi saada pois ”rangaistusaitiosta”. Sähkö on käytettäessä päästötöntä ja tuotettaessa päästökaupan piirissä. Suomessa tämä ymmärretään jo melko hyvin ja oikeansuuntainen kehitys saa Virtaselta kiitosta. Seuraavaksi pitää vaikuttaa vieläkin vahvemmin eurooppalaiseen regulaatioon.

Tekniikkaa ja poliittista tahtoa

– Maailma muuttuu vähitellen sähköllä toimivaksi, arvioi Virtanen. – On vaikea kuvitella vaihtoehtoa sähkölle. Se on monikäyttöisyydeltään ylivoimaista ja aurinkosähköä tulee olemaan maailmassa yllin kyllin.

– Kaikkialla ei aina ole tasapainotila, joten tarvitsemme ”aikakoneen”, joka poistaa tuotannon ja kulutuksen eriaikaisuuden. Se voi olla uutta siirtotekniikkaa ja sähkövarastoja – ehkä akkuja tai vetyä. Teknologinen kehitys etenee vauhdilla, poliittinen tahto on toinen asia. Suomessa pohditaan ehkä liiankin monen erilaisen ratkaisun kehittämistä. Teknologia ja politiikka vaikuttavat keskeisesti kehityksen aikajänteeseen.

Maailma on erilainen paikka

Maailman eri alueet ovat Virtasen mukaan eriarvoisessa asemassa. Luonnonvarat, auringon saanto ja valinnan mahdollisuudet ovat erilaisia. Ehkä eniten poikkeavaa ovat ajattelutavat.

Sähköinen liikenne on yksi esimerkki erilaisesta ajattelusta. Me ajattelemme, että nykymuotoiset autot muuttuvat sähkökäyttöisiksi. Kiinassa, Intiassa ja monessa muussa maassa sähkö tulee olemaan monille ensimmäinen keino liikkua omalla kulkuneuvolla. Ja sähköiset kulkuneuvot ovat usein 2-pyöräisiä, 3-pyöräisiä ja muita kevyitä ratkaisuja.

Ajatuksia herättää myös uusiutuvan sähkön voimakas kasvu. Mitä jos sitä on paikallisesti enemmän kuin tarvitaan? Mitä sillä tehdään? Voiko energian hinta mennä negatiiviseksi? Mitä alkaa tapahtua? Tässä ollaan isojen kysymysten äärellä.

– Lopputulos on helpompi ennustaa kuin matka, sanoo Virtanen. – Aurinko energianlähteenä ja sähkö käyttötapana on lopputulos, mutta matkalla on monia teknisiä, taloudellisia ja poliittisia mutkia.

– Minä katson sähkön näkökulmasta ja sen vaikutuksesta maailman kauppapolitiikkaan. Minua on puhutellut hiilidioksidi maapallon kannalta ja pienhiukkaset ihmisen kannalta. Politiikka ja muut keinotekoiset tekijät pitäisi saada palvelemaan ihmisten aitoja tarpeita. Toinen ulottuvuus on monimuotoisuuden ymmärtäminen – maailma on erilainen paikka.

– Suomi on pieni maa, mutta meillä on varaa, mahdollisuuksia ja ymmärrystä kehittää ja tehdä vientituotteita. Tässä on meille merkittävä kansainvälinen vientimahdollisuus.

Jouko Lampila | Otsikkokuva: Ari Virtasen taustalla Enston Porvoon toimiston seinällä on ”Yhdessä menestyminen” -niminen seinämaalaus, jonka ovat luoneet Enston työntekijät eri puolilta maailmaa.