Sähköautoja on nyt myyty USA:ssa yhteensä yli puoli miljoonaa

USA on viime kuussa virallisesti ylittänyt puolimatkan Energiaviraston tavoitteesta saada miljoona sähköautoa amerikkalaisille maanteille.

Tavoite oli aluksi asetettu vuodelle 2015, mutta nyt ei tietenkään olla lähelläkään tavoitetta ja jo vuoden myöhässä.

Energiasihteeri Ernest Moniz on Electrek-julkaisun mukaan asettanut uuden tavoitteen miljoonan auton merkkipaalulle vuodelle 2020. Viimeaikaisten myyntilukujen valossa se ei liene ongelma saavuttaa. Tässä tosin ei puhuta pelkästään täyssähköisistä autoista, vaan myös pistoke- ja muista hybrideistä.

Lähtien vuodesta 2010, kun GM esitteli Voltin ja Nissan Leafin USA:ssa, on maassa myyty viime kuuhun mennessä 512 137 sähköautoa.

Syyskuu auttoi kovasti, koska silloin myynti oli ennätyksellinen 16 069 sähköautoa – aikaisempi ennätys oli edellisen kuukauden 14 973 autoa.

 

Kun USA:n kaksi parasta sähköautojen myyntikuukautta olivat nyt peräkkäin ja monia uusia malleja tullaan esittelemään lähivuosina, on miljoonan sähköauton raja varmasti helppo saavuttaa vuoteen 2020 mennessä.

Esimerkiksi Chevy Bolt EV ja Tesla Model 3 tulevat varmasti kiihdyttämään sähköautojen myyntiä seuraavan parin vuoden aikana.

Jouko Lampila | Lähde: Electrek