Finlandia-talon aurinkopaneelien asennus alkoi

Suurista ja/tai julkisiin kohteisiin asennettavista aurinkovoimaloista uutisoidaan nyt lähes päivittäin. Myös tänään, vuoden lyhimpänä päivänä.

Finlandia-talon katolle tulevien aurinkopaneelien asennus on alkanut. Katolle nostettiin eilen 180 aurinkopaneelia. Finlandia-talo on ensimmäisten tapahtumatalojen joukossa Euroopassa, jotka hyödyntävät aurinkoenergiaa tilojensa energiatarpeeseen.

Finlandia-talon aurinkosähkövoimalan yksittäisen aurinkopaneelin nimellisteho on 265 wattia ja koko järjestelmän huipputeho noin 47,7 kW. Järjestelmän tuottaman sähkön osuus Finlandia-talon kuukausittaisesta energian kokonaiskulutuksesta arvioidaan olevan maksimissaan 25 prosenttia. Järjestelmän koko vuoden sähköenergian tuotanto vastaa 7-8 kaukolämmitetyn omakotitalon tai 2-3 sähkölämmitetyn omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

– Aurinkopaneelien asennus on jatkoa Finlandia-talon pitkäjänteiselle panostukselle energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Se vahvistaa entisestään asemaamme kilpailussa kansainvälisistä kongresseista. Kongressien järjestäjät arvioivat tarkoin eri kaupunkien ja kongressikeskusten sopivuutta tapahtumilleen, ja ympäristöystävällisyys sekä puhdas lähiruoka ovat merkittäviä valintakriteereitä tällä hetkellä, sanoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Helsingin kaupunkimarkkinointia hoitavan Visit Helsingin toimitusjohtajan Tuulikki Beckerin mukaan ympäristöystävällisyys on yhä merkittävämpi tekijä kaupunkien välisessä kilpailussa matkailijoista ja kansainvälisten kongressien isännyydestä.

– Aurinkopaneelien asennus Helsingissä vuoden pimeimpään aikaan herättää kyllä ihmetystä maailmalla – vain hulluilta suomalaisilta voi odottaa tällaista. Helposti unohtuu, että kesällä valoisaa aikaa riittää lähes vuorokauden ympäri. Tarvitsemme lisää tämän kaltaista hulluutta ja rohkeutta erottuaksemme muista ja korostaaksemme omaa ainutlaatuisuuttamme kansainvälisesti, sanoo Becker.

Jouko Lampila | Lähde: Helsingin kaupunki