Apple, Google, Facebook ja Switch ovat Internetin vihreimmät

Greenpeacen tuoreen Click Clean -raportin mukaan Apple, Google, Facebook sekä palvelinkeskusyhtiö Switch ovat johtavia IT-alan yrityksiä, kun vertaillaan heidän käyttämiään energialähteitä.

Se on hyvä uutinen, toteaa asiasta uutisoiva CleanTechnica-sivusto. Huono uutinen on se, että vaikka lähes 20 internet-yhtiötä on sitoutunut käyttämään 100 % uusiutuvaa energiaa, IT-alan voimakas kasvu tapahtuu pitkälti paikoissa, joissa vähän tai ei lainkaan uusiutuvan energian vaihtoehtoja tarjolla. Tällaisia alueita on esimerkiksi Aasiassa ja Yhdysvalloissakin vaikkapa Virginian osavaltio, joka on käytännössä uusiutuvan energian erämaa.

IT-ala käytti Greenpeacen raportin arviossa 7 prosenttia maailman sähköstä jo vuonna 2012 ja noin 7 prosentin vuotuinen kasvu nostaisi määrän noin 12 prosenttiin tänä vuonna. Ja kulutuksen kasvu jatkuu voimakkaana, paljon maailman muun sähkönkulutuksen kasvua nopeampana. Edelleen Greenpeace arvioi maailman dataliikenteen kolminkertaistuvan vuoteen 2020 mennessä.

Clickingclean

Greenpeacen raportti on mielenkiintoista luettavaa, siitä saa mainion yleiskuvan asiasta ja siellä on paljon yksityiskohtaista tietoa merkittävistä IT-alan yhtiöistä. Raportti löytyy TÄÄLTÄ.

Jouko Lampila | Lähde: CleanTechnica