Uusiutuvalla Neste MY -dieselillä vähennettiin 6,7 miljoonaa tonnia CO2-päästöjä

Uusiutuvalla Neste MY -dieselillä vähennettiin 6,7 miljoonaa tonnia CO2-päästöjä

Neste valmistaa Porvoossa, Rotterdamissa ja Singaporessa sijaitsevilla jalostamoillaan yhteensä noin kolme miljardia litraa uusiutuvaa dieseliä vuodessa. Viime vuonna tämä tarkoitti 6,7 miljoonan tonnin CO2-päästöjen vähennystä, kertoo yhtiön tiedote.

Neste on maailman johtava uusiutuvaa dieseliä jätteistä ja tähteistä jalostava yhtiö. Sen uusiutuvista raaka-aineista jalostettu diesel auttoi käyttäjiään korvaamaan perinteistä dieseliä ja vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2016 yhteensä peräti 6,7 miljoonalla tonnilla, mikä ylittää reilusti Suomen koko henkilöautoliikenteen vuosittaiset päästöt.

Kolme miljardia litraa vastaa 30 JÄTTITANKKERIN (Tiiskeri, Enskeri) lastia. Suomen sähköntuotantoon suhteutettuna päästövähennys vastaa kolmasosaa tai jopa puolta Suomen vuotuisen sähköntuotannon CO2-päästöistä, laskentatavasta riippuen.

Oleellista Nesteen dieselissä on, että se soveltuu suoraan käytettäväksi missä tahansa dieselautossa:

”Neste MY uusiutuvalla dieselillä kuka tahansa ympäristötietoinen dieselauton kuljettaja voi vähentää omasta liikkumisestaan aiheutuvia ilmastopäästöjä saman tien, ilman autoon liittyviä investointeja tai muutoksia. Polttoaine soveltuu kaikkiin dieselillä kulkeviin henkilöautoihin sekä raskaan liikenteen käyttöön esimerkiksi busseissa, jäteautoissa, hälytysajoneuvoissa ja kuorma-autoissa”, kertoo Panu Kopra, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja.

”Yrityksistä muun muassa Google ja UPS Yhdysvalloissa sekä DB Schenker ja Lassila & Tikanoja Suomessa ovat päättäneet pienentää hiilijalanjälkeään Neste MY uusiutuvan dieselin avulla. Myös suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet tuotteen innokkaasti vastaan”, Kopra lisää.

Myös Kestävä Energiatalous on AUTOILUSSAAN siirtynyt käyttämään Nesteen uusiutuvaa dieseliä.

Neste MY uusiutuvan dieselin lähipäästöt ovat perinteistä dieseliä pienemmät. Polttoaineen käytön hyödyt konkretisoituvatkin erityisesti käyttötilanteissa tai -kohteissa, joissa ihmiset altistuvat dieselajoneuvojen tai -koneiden lähipäästöille, kuten pienhiukkasille ja typenoksideille. Nesteen uusiutuvalla dieselillä on vähennetty päästöjä esimerkiksi kaupunkiliikenteessä Kaliforniassa, Hampurin kansainvälisellä lentokentällä sekä erilaisissa tapahtumissa, kuten Flow Festivalissa ja Weekend Festivalissa Suomessa sekä vuoden 2016 Super Bowlissa Yhdysvalloissa.

Neste My uusiutuvaa dieseliä on tarjolla kuluttajille valituilla Neste-asemilla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa sekä raskaalle liikenteelle Etelä-Suomen pääväylien varrella.

Muutamilla raskaan liikenteen asemilla on myös ”pieniä” tankkauspistooleja, joilla voi tankata myös henkilöauton. Truck-asemilla maksu onnistuu vain Nesteen omalla kortilla. Neste kertoo toimittavansa mielellään uusiutuvaa dieseliä myös tilatankkiin.

Jouko Lampila | Lähde: Neste