Savo-Solarille tärkeä aurinkolämmön päänavaus Ranskassa

Savo-Solarille tärkeä aurinkolämmön päänavaus Ranskassa

Sopimus melko pienen aurinkolämpöjärjestelmän toimittamisesta Ranskaan on tärkeä askel Savo-Solarin laajentumisessa uusille markkina-alueille.

Savo-Solar on tehnyt aiesopimuksen Véolia EHCM -yhtiön kanssa koskien aurinkolämpöjärjestelmän toimitusta ranskalaiseen Voreppen kaupunkiin. Véolia EHCM on osa Veolia-ryhmää, joka on maailman johtava yhtiö lämmitys- ja jäähdytysverkoissa. Varsinainen toimitussopimus viimeistellään lähiviikkoina ja toimitus tapahtuu syksyllä.

Vaikka sopimuksen taloudellinen merkitys on pieni (noin 90 tuhatta euroa), se on tärkeä Savo-Solarille, koska se on yhtiön ensimmäinen kaukolämpöjärjestelmätoimitus Ranskaan ja avaa mahdollisuuksia laajempaan yhteistyöhön Veolia-ryhmän kanssa. Aurinkolämpöratkaisujen markkinat Ranskassa kasvavat nopeasti ja Rhône-Alpesin alue, jolla Voreppe sijaitsee, on erittäin aktiivinen ja edistää aurinkolämmön kehittämistä sekä paikallisesti että laajemminkin Euroopassa. Siksi Savo-Solarin toimittama järjestelmä toimii myös hyvänä referenssinä muille energia-alan toimijoille.

Jouko Lampila | Lähde: Savo-Solar