ABB julkisti 350 kW sähköautojen pikalaturin Hannoverin messuilla

ABB julkisti 350 kW sähköautojen pikalaturin Hannoverin messuilla

ABB:n 350 kilowatin (kW) tehoinen sähköauton laturi tarkoittaa maailman tehokkainta laturia. Vertailuna Teslan Supercharger on teholtaan noin 120 kW ja tyypillinen pikalaturi 50 kW.

Terra High Power laturi lataa sähköautoa parhaimmillaan 350 kW teholla, millä saadaan noin 200 kilometriä lisää toimintamatkaa vain 8 minuutissa. Edellytyksenä luonnollisesti on, että auto pystyy ottamaan vastaan sähköä näin suurella teholla. ABB:n mukaan laturi sopii erinomaisesti käytettäväksi valtateiden lepopaikoilla ja polttoaineasemilla.

– ABB:n laturit ovat käytössä ympäri maailmaa ja ne on hiljattain valittu käytettäväksi ”Electrify America” -projektissa, joka on USA:n tähän mennessä suurin sähköautojen infrastruktuuriprojekti, kertoo yhtiön tiedote. – ABB:llä on asennettuna yli 6 500 DC-pikalatausasemaa 60 maassa, mikä tekee siitä maailman markkinajohtajan DC-pikalatureissa.

ABB_Terra_HP_Dynamic_DC_Web

Terra High Power -pikalaturiasema

ABB:n sähköisen liikenteen tuotevalikoima pitää sisällään latauslaitteita henkilöautoja, busseja ja kuorma-autoja varten sekä ratkaisuja laivojen ja rautateiden sähköistämiseen. ABB on myös Formula E -autokilpailujen yhteistyökumppani ja messuilla oli esillä sekä sähkökäyttöinen kilpa-auto että ajosimulaattoreita.

FIA Formula E -kilpailusarja tulee Pariisiin ja maa on valmis ottamaan käyttöön ympäristöystävällisen sähköisen liikenteen.

Jouko Lampila | Lähde: ABB