Kesä saa asiakkaat innostumaan aurinkosähköstä

Kesä saa asiakkaat innostumaan aurinkosähköstä

Aurinkosähkö myyjät ovat nyt liikkeellä erilaisissa tapahtumissa ja syystä, koska aurinkoiset kelit saavat asiakkaat kiinnostumaan aurinkosähköstä.

Viime vuoden lopussa Suomessa oli käytössä noin 50 megawattia (MW) verkkoon kytkettyä aurinkosähkökapasiteettia. Tänä vuonna investoidaan ehkä saman verran lisää. Perusteluna arviolle on, että S-ryhmä on ilmoittanut hankkivansa noin 10 MW markettiensa katoille ja maatiloille varattu 10 miljoonan euron investointituki on varattu loppuun, mikä tarkoittaa noin 20 MW investointeja. Olisi yllättävää, jos kaikki muut kaupat jäisivät alle 20 MW:n.

Vantaan Energia täytti Heurekan auditorion

Tiistai-iltana järjestetty esittelytilaisuus veti paikalle pari sataa kuulijaa, joita aurinkosähkö kiinnosti varsin vakavissaan. Suhtautuminen aurinkosähköön on kehittynyt positiiviseen suuntaan: tilaisuuksissa on hyvä tunnelma, kysymykset ovat konkreettisia ja investointi kiinnostaa.

– Kuluttajat saavat nyt paljon yhteydenottoja ja viestintää aurinkosähköstä, kertoo Heurekan tilaisuudessa esiintynyt Naps Solar Systems Oy:n myyntijohtaja Markus Andersén. – Pääkaupunkiseudulla on tietysti eniten toimijoita ja toimintatavoissa on suuria eroja. Jos myyjä hyvin aktiivisesti haluaa päätöksen kaupasta heti, kannattaa miettiä hänen motiivejaan. Aina pitää vertailla vähintään kahta eri myyjää ja aina kannattaa nukkua yhden yön ylitse.

Naps_Heureka

Heurekan auditorio oli lähes ääriään myöten täynnä väkeä Vantaan Energian järjestämässä tilaisuudessa. Puhumassa Markus Andersén.

Mökkikunnissa alkaa taas tapahtua

Vapaa-ajan asukkaat ovat taas lähteneet liikkeelle ja suunnittelevat huviloidensa kohennuksia. Monien muiden kuntien tapaan oli Hirvensalmella viime viikolla kesäasukastapahtuma, joka veti Kissakosken tehdasmiljööseen noin 500 kävijää. Aurinkosähkö oli yksi teema tapahtumassa ja yhä useammat vapaa-ajan asuntojen omistajat suunnittelevat aurinkosähköön investointia, vaikka useimmilla on myös verkkosähkö.

Hirvensalmella on jo useita vuosia toiminut AHJO Energia, joka toimittaa verkkoon kytkettyjä järjestelmiä ja myös perinteisiä ”mökkijärjestelmiä”, joissa sähkö varastoidaan akkuihin. Myös näiden järjestelmien kokoluokka on kasvussa ja usein järeä akusto syöttää vaihtosuuntaajaa ja koko kiinteistössä on normaali 230 voltin vaihtosähköjärjestelmä.

AHJO Energia siirtyi uudelle omistajalle

Hirvensalmen tapahtumassa julkistettiin liiketoimintakauppa, jossa AHJO Energian liiketoiminta vaihtoi omistajaa. Toiminnan aikaisempi omistaja oli Kauppahuone Lampila Osakeyhtiö, jonka omistaja Jouko Lampila kustantaa myös tätä Kestävä Energiatalous -julkaisua. Uusi omistaja on Sähköliike T. Koponen Oy Heinävedeltä, joka on hoitanut AHJO Energian järjestelmäasennukset toiminnan alusta alkaen.

Jouko&Tuomo

Tuomo Koponen (oik.) ja Jouko Lampila vahvistivat liiketoimintakaupan tukevalla kädenpuristuksella Hirvensalmen kesäasukastapahtumassa.

Lampila keskittyy jatkossa Kestävään Energiatalouteen ja Koponen lupaa tarjota asiakkaille yksilöllisesti juuri kuhunkin tarpeeseen suunniteltuja ja mitoitettuja järjestelmiä. AHJO Energia toimii lähinnä Järvi-Suomen alueella ja edustaa Naps Solar Systemsin järjestelmiä.

Jouko Lampila | Lähde: Naps ja AHJO Energia