Savo-Solarin aurinkokeräimet ovat saavuttaneet Jelling Varmevaerkin laitoksella ennätyksellisen 5 kWh/m2:n tehon

Savo-Solar on toimittanut aurinkokeräinkentän Jelling Varmeværkille Tanskaan keväällä 2016. Kenttä otettiin käyttöön kesäkuun puolivälissä ja se on asiakkaan mittausten ja analyysien mukaan osoittautunut erinomaisen tehokkaaksi.

Kentän ensimmäisessä osassa käynnistettiin energian tuotanto kesäkuun alussa, ja jo ensimmäisen viikonlopun aikana tuotannon määrä yhden päivän aikana oli 34 MWh. Tässä osassa kenttää on 461 koko kentän 1031 keräimestä, ja niiden kokonaispinta-ala on 6.836,63 m2. Tämän osan mitattu tuotanto on ennätykselliset 4,97 kWh/m2. Se on yhtiön käytössä olevien tietojen mukaan Tanskan ennätys ja ylittää seuraavaksi parhaan kentän tehokkuuden lähes 6 prosentilla.

Bjarne Nielsen, Jelling Varmeværkin johtaja: ”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että olemme saaneet keräinkentän, joka rikkoo tuotantoennätyksiä heti toimintansa ensimmäisinä viikkoina. On jännittävää seurata keräinten suorituskyvyn kehittymistä kesän ja loppuvuoden aikana.”

Jari Varjotie, Savo-Solarin toimitusjohtaja: ”Olemme iloisia nähdessämme, että keräimet täyttävät lupauksensa ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä. Ainutlaatuinen teknologiamme sekä minimoi lämpöhukan että maksimoi energian saannon, ja tulokset näkyvät parhaiten kun keräimet ovat käytössä asiakkaan energian tuotannossa. Mitä enemmän dataa saamme keräinten suorituskyvystä todellisissa käyttötilanteissa, sitä paremmin voimme rohkaista potentiaalisia uusia asiakkaita turvautumaan meidän keräimiimme heidän lämmöntuotannossaan.”

Jouko Lampila | Lähde: Savo-Solar