Valot päälle! – Puolueeton kirja energiasta

Energia-asiat eivät välttämättä ole aivan yksinkertaisia ja samasta asiasta esitetään usein täysin vastakkaisia näkemyksiä. Valot päälle! -kirja avaa ymmärrystä puolueettomalla tiedolla.

Viime viikolla kerroimme Eksergiasta uutisen, jossa kerrotaan heidän rakentamiseen ja sen energiatehokkuuteen liittyvästä ohjesivustostaan. Kestävä Energiatalous kertoo uusiutuvasta energiasta poimimalla maailman uutistulvasta aiheita ja kirjoittamalla valistavia artikkeleita. Valot päälle! puolestaan on energia-asioita selkeyttävä kirja. Olemme kaikki yhteisellä asialla.

Käsikirja energian ymmärtämiseen

Monet energiaan liittyvät käsitteet tarvitsevat selkeyttämistä ja asettamista suhteeseen keskenään. Paljonko sähköä kuluttaa nykyaikainen led-lamppu ja paljonko pannullisen kahvia keittäminen? (Kahvinkeitin kuluttaa noin 100 kertaa enemmän kuin led-lamppu, joten pannullisella kahvia polttaa valoja koko päivän.)

Valot päälle! -kirjassa Tuomas Vanhanen selkeyttää asioita hauskalla ja havainnollisella tavalla. Ja koska Tuomas haluaa tiedon olevan avointa, asettaa hän kirjansa maksutta saatavaksi e-kirjaksi sivustolleen, kun kirja valmistuu joulukuussa. Valmiina hänellä on jo ”Nyrkkisääntö”-kirjanen, joka on energia-asioiden pikaopas.

Kirjaileva diplomi-insinööri

Tuomas on diplomi-insinööri, jonka palkittu diplomityö käsittelee älykkäitä sähköverkkoja. Hän on myös EnergyVaasan Energialähettiläs vuodelta 2012. Päätyökseen Tuomas tekee kansainvälistä myyntityötä ABB:llä, mutta on nyt virkavapaalla keskittynyt puoleksi vuodeksi päätoimiseksi kirjailijaksi.

Valot päälle! -kirja tehdään e-kirjana, painettuna ja äänikirjana. Ensiksi mainittu on saatavana maksutta. Tuomas on myös luvannut jakaa noin 300 painettua kirjaa poliitikoille ja kuntapäättäjille. Ehkäpä aiheellinen teko!

Kirjan voi tilata ennakkoon valotpaalle.fi -sivustolta. Sieltä löytyy myös kirjan virallinen traileri ja muuta mukavaa.

Jouko Lampila | Lähde: Tuomas Vanhanen