Opetusvideot aurinkoenergiasta

Uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta edistävässä Lähienergialiitossa tuotetaan noin kymmenen opetusvideon sarja alan uusimmista ratkaisuista.

Videoita hyödynnetään yhtenäisenä kokonaisuutena sekä erillisinä opetusvideoina esimerkiksi opetus- ja itseopiskelumateriaalina, sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla, sähköposteissa ja uutiskirjeissä. Kestävä Energiatalous ja Lähienergialiitto tekevät yhteistyötä, joten videot löytyvät myös täältä.

Ensimmäiset kaksi videota julkaistaan alla. Ensimmäinen niistä käsittelee aurinkolämpöä, joka on Suomessa jostakin syystä vielä vähälle huomiolle jäänyt energiamuoto. Sen potentiaali varsinkin isommassa mittakaavassa hyödynnettynä on kuitenkin suuri.

Toinen video kertoo aurinkosähköstä, jota on viime aikoina alettu lisääntyvässä määrin rakentaa. Kaikkiaan aurinkoenergia tulee hiukan pidemmällä aikavälillä olemaan maapallon energiatarpeiden lopullinen ratkaisu, koska auringosta saadaan energiaa tuhansia kertoja enemmän kuin mitä kulutamme. Varastointi ja logistiset ratkaisut odottavat vielä lopullisia ratkaisuja.

Aurinkolämpöjärjestelmät (Savo-Solar ja Sundial). Tuotanto: Metropolia AMK.

Aurinkosähköjärjestelmät (Nivos, GreenEnergy Finland ja Helen). Tuotanto: Metropolia AMK.

Jouko Lampila | Lähde: Suomen Lähienergialiitto