Nocart sai jälleen suuren voimalakaupan Afrikkaan

Nocart sai jälleen suuren voimalakaupan Afrikkaan

Lahtelainen Nocart on allekirjoittanut esisopimuksen hybridivoimalaitoksen toimittamisesta Sambiaan. Sopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Nocart on yksi Suomen lupaavimpia energia-alan startup-yrityksiä, ja erikoistunut hajautettuun energiantuotantoon. Nocartin laitokset käyttävät aurinkoa, tuulta, biomassaa ja muita energianlähteitä. Laitosten ytimenä on Nocartin itse kehittämä sähkön tuotantoa ohjaava tehoelektroniikkayksikkö, johon liittyy energiavarasto. Voimalaitosten muut komponentit yhtiö hankkii alihankkijoilta.

Kolme vuotta Afrikassa

Nocart on työskennellyt Afrikan markkinoilla kolmisen vuotta ja saanut mm. tämän vuoden alussa kolme voimalaitoskauppaa Malawiin ja Nigeriaan. Yhtiö on kartoittanut Afrikan potentiaalia ja tunnistanut satojen miljoonien eurojen arvosta hyviä mahdollisia projekteja. Sambian projekti on yksi näistä.

Hajautetun energiantuotannon rakentaminen sähköverkon ulkopuolella oleville alueille on valtava liiketoimintamahdollisuus ja Afrikka on yksi merkittävimmistä potentiaalisista alueista tässä suhteessa.

Kannattavaa uusiutuvaa energiaa

Cleantech Invest omistaa runsaat 20 prosenttia Nocartista ja näkee Afrikan vahvan potentiaalin kääntyvän nyt konkreettisiksi kaupoiksi.

– Afrikan maaseudun sähköistämisessä on kysymys maailman kaikkien aikojen nopeimmasta energiainfrastruktuurin rakennusprojektista. Olemme ilahtuneita siitä että suuri osa tästä kasvusta toteutetaan hajautettuna uusiutuvana energiana ja että Nocart on muuttamassa teknologiajohtajuuttaaan nopeasti kasvavaksi ja kannattavaksi liiketoiminnaksi, sanoo Cleantech Investin toimitusjohtaja Alexander Lidgren tyytyväisenä.

Nocartin uudesta sopimuksesta Afrikkaan kertoi ensimmäisenä Tekniikka & Talous.

Jouko Lampila | Lähde: T&T