Naps Solar Systems rakensi 500 kWp aurinkovoimalan joulukuussa kolmessa viikossa

Naps Solar Systems rakensi 500 kWp aurinkovoimalan joulukuussa kolmessa viikossa

Napsin toimittama suuri aurinkovoimala on juuri valmistunut Postin logistiikkakeskuksen katolle Vantaan Viinikkalassa.

Asennus toteutettiin talvella, koska silloin voimala on valmis tuottamaan sähköä heti kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä, joita esiintyy usein jo helmikuussa. Maaliskuussa tuotto vastaa monena päivänä jo keskikesän tuottoja.

– Asennustapa on kelluva, eli kattoon ei tehdä mitään läpivientejä tai reikiä, kertoo Napsin myyntijohtaja Markus Andersén. – Mekaniikka perustuu tuulen ohjaukseen ja hallittuun painojen käyttöön. Tämän ansiosta mekaniikka soveltuu hyvin myös talviasennuksiin.

Katolle asennetaan yhteensä 1920 paneelia, jotka jaetaan kymmeneen ryhmään. Katolta sähköjohdot viedään IV-konehuoneeseen, jossa järjestelmä kytketään vaihtosuuntaajien kautta sähköverkkoon. Kiinteistö käyttää kaiken tuotettavan sähköenergian, eikä mitään myydä ulos valtakunnanverkkoon.

– Talviasennusta edesauttaa, että Napsilla on pitkä kokemus talviasennuksista ja osaamme suunnitella työt sään mukaan, jatkaa Andersén. – Tällä hetkellä (joulukuussa) voidaan hyvin tehdä paneeliasennuksia ja johdotustöitä, vaikka on jonkin verran lunta ja kova tuuli.

Järjestelmän elinikä on Andersénin mukaan noin 30 vuotta, josta paneelien takuuaika on 25 vuotta. Napsilla on 35 vuoden kokemus, joten he tietävät, että järjestelmä kestää noin 30 vuotta, kun se on asennettu, huollettu ja ylläpidetty oikein.

Pähkinänkuoressa:

  • 500 kWp asennus Vantaan Viinikkalassa
  • Asennusaika kolme viikkoa joulukuussa
  • Kelluva asennusjärjestelmä
  • Ei läpivientejä tai reikiä katossa
  • Kaikki sähkö käytetään kiinteistössä

Jouko Lampila | Lähde: Naps Solar Systems