Gasumilta kaasua autoon kiinteällä kuukausihinnalla

Gasumilta kaasua autoon kiinteällä kuukausihinnalla

Gasum haluaa liikenteeseen lisää kaasuautoja ja on käynnistänyt kampanjan, jossa yksityishenkilöt voivat ostaa liikennekaasua kaikilta Gasumin asemilta kiinteällä kuukausihinnalla.

Polttoainetta autoon lähes rajattomasti kiinteällä kuukausihinnalla? Kuulostaa hyvältä ja sitä se kaikesta päätellen onkin. Gasumin uusille asiakkaille tarjoaman kampanjan ehdot ovat varsin selkeät. 18 kuukauden ajan yksityishenkilöt voivat tankata autoliikkeiden myymiin, uusiin tai käytettyihin autoihin kaasua kiinteällä kuukausitaksalla.

Maakaasun kuukausihinta on 69 euroa kuukaudessa ja biokaasun 89 euroa. Maakaasun bensalitraa vastaava mittarihinta on tänään 0,782 euroa litralta ja biokaasun 0,928 euroa/litra. Siitä voi laskea säästömahdollisuutensa. 18 kuukauden ajalle tankkausmäärä on tosin rajoitettu 4 000 bensalitraa vastaavaan kaasumäärään, mutta se vastaa noin 60 000 kilometrin vuotuista ajomäärää. Raja tuskin tulee vastaan kovin monella yksityishenkilöllä, mikäli ei aja työkseen vaikkapa taksia.

CO2-paastot

Maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat selvästi alemmat kuin saman energiamäärän tuottavan öljyn. Maakaasun käyttö siis vähentää hiilidioksidipäästöjä. Todellinen tavoite ympäristön kannalta on tietysti se, että kaikki valitsevat autoihinsa biokaasun, jonka päästöt ovat nolla. Molemmat kaasut ovat samaa metaania, eli käytössä ei ole eroa.

Autoihin tankattava kaasu kaasuasemilla tuleekin käytännössä samasta putkesta tai säiliöstä, ero maakaasun ja biokaasun välillä tehdään taseenhallinnassa. Gasum tuottaa biokaasua erilaisista jätteistä ja tuotannon määrä on noin 425 000 tonnia vuodessa, mikä vastaa noin 350 gigawattitunnin energiamäärää. Tämä määrä on paljon enemmän kuin Suomen kaikkien kaasuautojen kuluttama polttoaine, joten kasvulle on varaa.

Jouko Lampila | Lähde: Gasum