EV-Box laajentuu Pohjoismaiden markkinoille

EV-Box laajentuu Pohjoismaiden markkinoille

Sähköautojen latausjärjestelmien kansainvälinen markkinajohtaja on tuomassa teknologiansa Pohjoismaihin.

Oslo, 30. tammikuuta 2017 – EV-Box, hollantilainen sähköautojen latausjärjestelmien toimittaja, joka kertoo olevansa alan kansainvälinen markkinajohtaja, on nyt laajentamassa toimintansa Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Islantiin.

EV-Boxin uutta yksikköä tulee luotsaamaan ryhmä, jolla on laaja kokemus sähköisestä liikenteestä ja uusiutuvan energian teollisuudesta. Ryhmä tulee sijoittumaan Tanskaan ja Norjaan. Jälkimmäinen maa ei ole yllätys, koska Norja on hiljattain saavuttanut historiallisen virstanpylvään, kun sen teillä liikkuu yli 100 000 täyssähköautoa.

Ruotsi on nopeasti lisäämässä merkitystään sähköautojen käyttäjänä. Tanskassa ja Suomessa kehitys on hitaampaa, mutta toiveet nykyisen tilanteen muuttumisesta ovat korkealla. EV-Box luottaa älykkääseen latausteknologiaansa, laitteiden korkeaan laatuun ja hyvään käyttöasteeseen tekijöinä, joiden avulla yhtiö saavuttaa hyvän aseman Pohjoismaiden markkinoilla.

Pohjoismaiden pitää investoida älykkääseen latausjärjestelmään

– Luotettava ja älykäs latausteknologia on välttämätöntä Norjalle, mikäli se aikoo säilyttää johtavan asemansa sähköautojen käyttäjänä, sanoo Morten Rolighed Nielsen. Hän ryhtyi EV-Boxin Pohjoismaiden liiketoiminnan kehityspäälliköksi, työskenneltyään sitä ennen yli viisi vuotta johtavassa asemassa sähköautojen lataustekniikan- ja -palveluteollisuudessa.

– Norjassa sähköautot on otettu käyttöön varhaisessa vaiheessa, jolloin latausjärjestelmän rakennetta ei oltu vielä mietitty loppuun asti, eikä sillä ole älykkäitä ominaisuuksia.

– EV-Box tulee ottamaan johtavan aseman ja päivittämään nykyisen järjestelmän uusilla, aikaisempaa älykkäämmillä latausasemilla. Nämä hyödyttävät sekä sähköautoilijoita että kiinteistönomistajia. Sama ajattelutapa ja lähestyminen otetaan käyttöön myös Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa, sanoo EV-Boxin toimitusjohtaja Kristof Vereenooghe.

Kiihdytetään kestävää sähköautoilua

Vuonna 2010 perustetulla EV-Boxilla on yli 48 000 latausasemaa 26 maassa. EV-Box on nyt rakentanut kokonaisvaltaisen latausratkaisun. Tämä käsittää latausasemat, niihin liittyvät ohjelmistot, latauskaapelit, sekä erilaiset älykästä lataamista edistävät sovellukset. Ne on kaikki kehitetty yhtiön sisällä. EV-Box Nordics tulee panostamaan älykkään teknologian tarjoamiseen, kuten kuormituksen tasapainottamiseen, älykkääseen lataamiseen ja huippukuormien leikkaamiseen.

– Haluamme EV-Box Nordicsin olevan nopeasti kasvava yksikkö, joka paikallisten yhteistyökumppanien kanssa työskennellen osoittaa kykynsä älykkään teknologian ja palveluiden rakentajana. Sähköautojen käyttäjien ja kiinteistönomistajien pitää päivittää latausteknologiansa varmistaakseen sen käyttökelpoisuuden tulevaisuudessa. Teknologian pitää olla valmis uusia energiamarkkinoita ja tulevaisuuden sähköautoja varten, sanoo Vereenooghe.

EV-Box Nordicsin virallinen avaus tapahtuu Nordic EV Summit -tapahtumassa helmikuun 7. ja 8. päivänä Drammenissa, Norjassa.

Jouko Lampila | Lähde: EV-Box