Euroopan suurin tuulivoimaprojekti rakennetaan Keski-Norjaan

Statkraft, TrønderEnergi ja investointiyhteenliittymä Nordic Wind Power DA yhdistävät voimansa ja toteuttavat Euroopan suurimman maalle rakennetun tuulivoimakokonaisuuden Keski-Norjaan.

Projekti käsittää kuusi tuulipuistoa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1 000 megawattia. Investoinnin arvo on noin 1,1 miljardia euroa. Rakentaminen käynnistyy keväällä 2016 ja käyttöönotto on valmis vuonna 2020.

Tuulipuistot rakennetaan Fosen-niemelle, Hitra-saarelle ja Snillfjordiin, rannikolle, jossa olosuhteet tuulivoiman tuottamiseen ovat eräät parhaista Euroopassa. 1 000 megawatin kapasiteetti yli kaksinkertaistaa Norjan nykyisen tuulivoimatuotannon. Kun projekti on valmis, tuottavat sen tuulipuistot 3,4 terawattituntia sähköä vuodessa.

Ensimmäinen tuulivoimala on tarkoitus saada pystyyn vuonna 2018 ja kaikkiaan projekti käsittää 278 tanskalaista Vestas-tuulivoimalaa, kukin kapasiteetiltaan 3,6 megawattia.